28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Berlin9°C

DSG İLE IŞİD ARASINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Suriye'de IŞİD'in son kalıntılarının yok edilmesi için Deyr ez-Zor’da başlattığı operasyon devam ederken, bölgeden şiddetli çatışma haberleri geliyor.

DSG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar

11 Şubat 2019 Pazartesi 16:39

DSG’nin operasyon başlattığı Bahoz’dan bildiren K24 muhabiri, dün gece Fırat Nehri’ne yakın Irak sınırı bölgesindeki Yukarı Bahoz bölgesinde DSG savaşçıları ve IŞİD mensupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

Muhabir, DSG savaşçılarının, IŞİD’in intihar bombacılarıyla gerçekleştirmek istediği saldırıları püskürttüğünü belirtti.

Uluslararası Koalisyon’a bağlı savaş uçaklarının IŞİD mevzilerini bombaladığını belirten muhabir, DSG savaşçılarının Bahoz’da sadece sivillerin geçişi için bir koridoru açık tuttuğunu ve dün bir grup sivilin bu koridoru kullanarak güvenli alanlara geçtiği bilgisini de aktardı.

K24’e konuşan bir DSG yetkilisi, Bahoz bölgesindeki IŞİD mensuplarının çoğunun yabancı uyruklu, bir kısmının da Iraklı olduğunu belirtti. Örgütün bölgede 400 ila 600 militanının bulunduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.