30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

DORMEN KÜRTÇE OYUN HAZIRLAYACAK

Usta tiyatro oyuncusu Haldun Dormen, barışa katkı sunmak amacıyla Kürtçe tiyatro oyunu hazıryacağını söyledi.

Dormen Kürtçe oyun hazırlayacak

10 Kasım 2009 Salı 16:27

Dormen, "Bu projeyi bir barış simgesi olarak görüyorum" derken Baydemir de sanatın yaraları sarmada en etkili araç olduğunu söyledi.

Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Haldun Dormen bir oyununu Kürtçe'ye çevirerek sahnelenmesi için görüş alışverişinde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Dormen, ilk önce Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu'nda Kültür Daire Başkanı Muharrem Cebe, Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak ve Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT) Koordinatörü Rüknettin Gün ile görüştü. Yönetmen Luciano Logna'nın eğitmenliğini yaptığı tiyatro atölyesini izleyen Dormen salon ve oyuncular hakkında bilgi aldı. Ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yemekte biraraya gelen Dormen barışa katkı sunmak amacıyla bu projeyi tasarladıklarını söyleyerek, "Oyun Kürtçe olacağı için çok zorlanacağımızı biliyorum, ancak teknik usuller bulduk. Kendi adıma çok heyecan verici. Bu projeyi barış simgesi olarak görüyoruz" dedi.

7471

Baydemir de böyle bir projenin gerçekleştirilmesi için her türlü desteği sunacaklarını söyleyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baydemir, "Sanat geleceği kurgulamaktır ve bana göre bu bir barış projesidir" diye konuştu.

İspanya'nın demokratikleşme sürecinde en önemli aracın sanat olduğu örneğini veren Baydemir, "2. Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmada da en etkili araç sanat olmuştur. Sizlerin desteğiyle biz de yaralarımızı sanatla saracağız" görüşünü dile getirdi.

DBŞT oyuncularının yer alacağı proje, Diyarbakır ve bölgenin diğer illerinde de sahnelenecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.