02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara15°C
  • İzmir22°C
  • Berlin24°C

DOMUZ GRİBİ AŞISI RİSKLİ BULUNUYOR

Alman ordusuna özel domuz gribi aşısı uygulandığının ortaya çıkmasından sonra, halka uygulanacak ve katkı maddesi ihtiva eden aşıyı Alman doktorlarrizkli buldu.

Domuz gribi aşısı riskli bulunuyor

14 Ekim 2009 Çarşamba 00:56

Alman ordusuna özel domuz gribi aşısı uygulandığının ortaya çıkmasından sonra, halka uygulanacak ve katkı maddesi ihtiva eden aşıyı Alman doktorlar rizikolu bulduklarını tekrar etti.

Westfalen Lippe Doktorlar Odası başkanı Theodor Windhorst, Almanya'da resmen izin verilen Pandemrix isimli katkı maddeleri ihtiva eden domuz gribi aşısını yüksek yan etki tehlikesi olduğundan reddettiklerini söyledi.

Aynı zamanda Federal Almanya Doktorlar Odası başkanı olan Windhorst, 'Westfalen Blatts' adlı gazeteye verdiği demeçte kendisine her zaman yapılan normal grip aşısını yaptıracağını, ilaveten yeni bir grip aşısı yaptırmayacağını ifade etti. Normal gribe karşı aşı yaptırmanın önemli olduğunu söyleyen Windhorst, domuz gribi aşısı konusunda ise henüz cevabını bulmamış onlarca soru olduğunu ve yan etkileri konusunda da yeterince açıklık getirilmediğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.