26 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara23°C
  • İzmir21°C
  • Berlin13°C

DOĞU AKDENİZ'DE GERİLİM: MISIR VE FRANSA’DAN ORTAK TATBİKAT

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi sürerken, Mısır ve Fransa Doğu Akdeniz’de savaş gemileri ile ortak tatbikat yaptı.

Doğu Akdeniz'de gerilim: Mısır ve Fransa’dan ortak tatbikat

26 Temmuz 2020 Pazar 13:22

Doğu Akdeniz için yürütülen güç mücadelesinde tansiyon tırmanıyor. Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi artıracak yeni adım Mısır ve Fransa ortaklığı ile atıldı.

Mısır ve Fransız Deniz Kuvvetleri, düşük radar kesit alanına sahip savaş gemileri ile birlikte Doğu Akdeniz’de tatbikat gerçekleştirdiler. Konuyla ilgili olarak Mısır Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Tatbikat, ortak unsurlar arasındaki koordinasyon yeteneğine odaklanarak, gemi mürettebatının yetenek ve yüksek verimlilikle savaş misyonlarını gerçekleştirmedeki profesyonelliklerini gösterdi. Bu tatbikatlar, Mısır ve Fransız Silahlı Kuvvetleri arasındaki ortak iş birliğinin dayanaklarını desteklemektedir” ifadelerine yer verildi.

Mısır ve Fransa tarafından gerçekleştirilen söz konusu tatbikat, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğin hemen üzerine denk geldi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.