02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

DOĞAN'A MAHKEMEDEN KÖTÜ HABER

İstanbul 9. Vergi Mahkemesi Doğan Grubu''nun yürütmeyi durdurma talebini oy birliği ile reddetti.

Doğan'a mahkemeden kötü haber

16 Ekim 2009 Cuma 18:57

Talebin görüşüldüğü mahkeme heyetine kızı Doğan TV'de spiker olarak çalışan Hakim Gülşen Deringöl, etik gerekçesiyle ve daha önceden raporlu olduğu için katılmadı.

Doğan Grubu saat 15.21'de İMKB'ye şu açıklamayı gönderdi: "Dolaylı bağlı ortaklığımız Doğan Prodüksiyon Hizmetleri tarafından İstanbul 9. Vergi Mahkemesi nezdinde yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada, Mahkeme'nin almış olduğu ara kararda, yürütmenin durdurulması talebinin kabul edilmediği dolaylı olarak öğrenilmiş bulunmaktadır. Bu karar, ara karar niteliğinde olup, 9. Vergi Mahkemesi nezdindeki dava süreci halen devam etmektedir. Mahkemenin almış olduğu bu karara karşı yasal itiraz hakkı süresi içerisinde kullanılacaktır.

Doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımız hakkında düzenlenen Vergi İnceleme Raporları ile ilgili her türlü idari ve kanuni işlemin, bağlı ortaklıklarımızca takip edilmekte ve yerine getirilmekte olduğu daha önce kamuya açıklanmıştır. Bu çerçevede, bağlı ortaklıklarımız tarafından Vergi Dairelerince gösterilmesi talep edilen teminat ile ilgili olarak, yürütmenin durdurulması talebi ile dava açıldığının öğrenildiği de 06.10.2009 tarihinde kamuya açıklanmıştır. "

YATIRIMCILAR DOĞAN YÖNETİCİLERİNE DAVA AÇIYOR

Küçük yatırımcılar, şirketin büyük miktarda vergi cezasına maruz kalmasına neden olan yöneticilerini genel kurulda ibra etmeme kararı aldı

4.8 milyar lira gibi rekor oranda vergi cezasına maruz kaldığı için hisse fiyatları hızla gerileyen Doğan Yayın Holding hissedarları dava açma kararı aldı. Genel kurulda şirketin büyük miktarda vergi cezasına maruz kalmasına neden olan yöneticileri ibra etmeme kararı alan Doğan Yayın Holding hissedarları, vergi cezasına sebep olan yöneticiler hakkında sorumluluk davası açma kararı aldı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.