27 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır28°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin15°C

DOĞAN'A 8 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Aydın Doğan ile Doğan Grubu yöneticilerinden Hanzade Doğan'la beraberindeki yöneticiler hakkında hapis isteminde bulunuldu.

Doğan'a 8 yıl hapis cezası istendi

25 Aralık 2009 Cuma 08:38

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ile Doğan Grubu yöneticilerinden Hanzade Doğan'la beraberindeki yöneticiler hakkında; 'kağıt ithalatındaki yolsuzluk' iddiaları ile ilgili SPK'nın incelemesi sonucu hapis isteminde bulunuldu. Aydın Doğan için SPK kanununa muhalefetten 8 yıla kadar hapis istendi. Hanzade Doğan'ın da SPK'ya muhalefetten hapsi isteniyor.

PARALAR AİLEYE AKTARILDI

1997-2003 arasında gazetelerine kâğıt almak için farklı bir yöntem deneyen Doğan, İngiltere ve off-shore ülkelerde Falcon Purchasing, Shawcliff Trading, Sortal Trading ve Fairworld International Limited unvanlı şirketleri üzerinden alım yapmayı sürdürdü. Ta ki 1 Temmuz 2007'ye gelindiğinde SPK'nın da incelemesi derinleşince Doğan söz konusu tabela şirketlerini Doğan Yayın Holding bünyesine alarak 'ithal' kazanca ara verdi. Böylece Adilbey Holding aracılığıyla Doğan ailesine aktarılan paralar kısmen halka açık şirketinin çatısı altına girdi.

20 YILLIK MÜDÜRÜ...

Öte yandan Doğan'ı yakan ve soruşturmaya sebep olan ise 20 yıllık üst düzey müdürü çıktı.

İthal üç-kağıt

SPK, Hürriyet ve Milliyet'in ana ortağı Doğan Grubu'nun vergi cenneti ülkelerde kurduğu şirketlerden yüzde 30 pahalıya kağıt aldığını tespit etmişti. SPK, Aydın Doğan ve Hanzade Doğan dahil 4 kişiye suç duyurusu yaptı. SPK, Doğan Yayın Holding'in Hürriyet, Milliyet, Posta ve Radikal gazeteleri için 1997- 2003 yılları arasında yaptığı kâğıt ithalatı işlemlerine ilişkin başlattığı incelemeleri hızlandırdı. SPK, Doğan Yayın'ın son 6 yılda gerçekleştirdiği kâğıt ithalatlarında kullandığı aracı firmaları mercek altına aldı. Yapılan incelemeler sonucunda Doğan'ın halka açık olmayan şirketler aracılığıyla borsaya kote Doğan Yayın'nın kâğıt faturasını 6 yılda 60 milyon dolar şişirdiğini tespit etti ve ardından suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.