05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara14°C
  • İzmir20°C
  • Berlin19°C

DOĞAN HOLDİNG MEDYADAN ÇEKİLİYOR

Doğan Grubu'nun aralarında Hürriyet ve CNN Türk'ün de bulunduğu medyadaki varlıklarını satışa çıkardığı iddia edildi.

Doğan Holding medyadan çekiliyor

14 Ekim 2010 Perşembe 09:30

Doğan Grubu aralarında Hürriyet gazetesi ve CNN Türk'ün de bulunduğu medyadaki iştiraklerini satış için harekete geçtiği iddia edildi. Konuyla ilgili olarak Goldman Sachs'a yetki veren grup, yaklaşık 2 milyar dolar civarında bir satış gerçekleşmesini bekliyor. Bloomberg'in haberine göre, Aydın Doğan'ın satış kararı almasıyla birlikte 12 civarında alıcının başvuruda bulunduğu da iddia edildi.

İLK ÇEYREKTE BİTEBİLİR

Satışın gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanabileceği belirtiliyor. Rupert Murdoch'un News Corp şirketiyle birlikte, Fransız Vivendi, Alman Axel Springer ve ABD'li dev Time Warner'ın Prag'daki iştiraki olan European Media Enterprises Ltd şirketlerinin de satışla ilgilendiği ifade ediliyor.

2 VEYA 3 GRUPTA SATILABİLİR

Doğan Grubu'nun potansiyel alıcılara varlıkları portföy halinde alabilecekleri bir liste sunduğu vurgulanıyor. Doğan'ın varlıklarını farklı paketler halinde (2 veya 3 grup olabileceği belirtiliyor) farklı alıcılara satmasının da mümkün olduğu belirtiliyor. Piyasalarda Doğuş ve Ülker gibi grupların da satışla ilgilendiği konuşuluyor, ancak Doğan Grubu yetkilileri kendilerine bilgi gelmediğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.