19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

DİYARBAKIR'IN 5 İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır Valiliği, Lice, Kulp, Silvan, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı köylerde yürütülen askeri operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır'ın 5 ilçesinde sokağa çıkma yasağı

12 Eylül 2018 Çarşamba 21:12

Valilikten yapılan açıklamada, söz konusu ilçelere bağlı dağlık ve ormanlık alanda düzenlenen operasyonlar nedeniyle, 12 Eylül 2018 Çarşamba günü saat 16.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi. 

Yasak uygulanan ilçe ve köylerin ismi şöyle: 

Lice ilçesine bağlı; Zümrüt, Gürbeyli, Kıpçak, Damar, Sığınak, Çıralı, Kıyıköy, Dibekköy, Budak, Dallıca, Yolçatı, Tepe, Türeli, Ortaç, Kabakaya, Kutlu, Yalaza, Çavundur, Bağlan, Dolunay, Oyuklu, Arıklı, Serince, Çağdaş, Kayacık, Uçarı, Ziyaret ve Esenler köyleri ile Guçik, Ahmetbey, Kola, Hasana, Navaladiriş, Dingil, Ayşe, Hacıhüseyin, Kuruca, Hevselbey, Kolbağı, Alataş, Sınır, Pınar, Beğendik, Hacıcemil, Bakanlar, Kalkanlı, Çaylarbaşı, Göçer, Kerpiçören, Çanak, Sağlam ve Esenli mezraları. 

Kulp ilçesine bağlı; Zeyrek, Güllük, Özbek, Kurudere, Uygur, Karaağaç, Kamışlı, Bağcılar, Çukurca, Akbulak, Demirli, Düzce, Bayırköy, Temren, Güleç, Taşköprü, Barın köyleri ile  Soldere, Maden, Dökmetepe, Yolugüzel, Gomanuri, Çay, Düzpelit, Yeşilce, Başçavuş, Havrik, Dolusalkım, Mutlu, Mezrimalaftü, Yenidam, Küçükbağcılar, Ortakuyu, Haruni, Zükrütlü, Keçiveren, Y.Polat, A.Polat, Malaabdo, Karapınar, Mevik, Kuyucak mazraları.  

Silvan ilçesine bağlı; Dolaplıdere, Dağcılar, Çaldere, Bayrambaşı köyleri ile Kayabağı, Ergeçidi, Üçdirek, Alakuşak, Kaso, Seydankara, Erkenciler mezraları.  

Hazro ilçesine bağlı; Kocbaba, Mutluca, Çitlibahçe, Sarıerik, Gözebaşı ve Ormankaya köyleri ile Şahgeldi, ve Eldeğmez mezraları.  

Kocaköy ilçesine bağlı; Boyunlu köyü ile Varlık ve Gökçe mazraları.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.