23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara25°C
  • İzmir29°C
  • Berlin11°C

DİYARBAKIR’DA EŞ ZAMANLI BASKINLARDA EN AZ 22 GÖZALTI

Diyarbakır'da DTK, HDP, DBP, MEBYA-DER, KESK, TMMOB, Rosa Kadın Derneği’nin üye ve yöneticilerinin yanı sıra belediye eş başkanı ile meclis üyelerinin de olduğu en az 22 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da eş zamanlı baskınlarda en az 22 gözaltı

26 Haziran 2020 Cuma 15:07

Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) bulunduğu binaya sabah saatlerinde polis baskın düzenledi. Polisler, DTK binası kapısına asılı olan tabela, DTK Haklar ve İnançlar Komisyonu tabelası, pankart, bilgisayar kasaları, dergi ve kitaplara el koydu. 

Evrensel'de yer alan habere göre J&J yayınevine de baskın düzenleyen polisler, yayınevinde birçok kitaba el koydu. Gerekçenin 2018 yılında DTK binasında ele geçirilen dijital belgeler olduğu öğrenildi. Operasyonda aralarından DTK, HDP, DBP, MEBYA-DER, KESK, TMMOB, Rosa Kadın Derneği’nin üye ve yöneticilerinin yanı sıra belediye eş başkanı ile meclis üyelerinin de olduğu en az 22 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR

Baskınlarda gözaltına alınan kimi isimler şöyle:

DTK Divan üyesi Jiyan Taş ve Hüseyin Kaya, Rosa Kadın Derneği yöneticisi Rojda Barış, ev hapsinde olan görevden alınan Silvan Belediye Eş Başkanı Naşide Toprak, Hazro Belediye Meclis üyesi Fesih Balbey, Bismil Belediyesi Meclis üyeleri Enver Çelik ve Aynur Aktar, Çınar ilçesinden Enver Temiz, MEBYA-DER yöneticisi Yıldız Damla, DBP PM üyesi Leyla Bağatır, KESK Genel Meclis üyesi ve TÜM BEL-SEN üyesi Ayten Tekeş, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şube Başkanı Suphi İzol, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, Barış Annesi Makbule Özbek, Avukat Berdan Acun, HDP Kocaköy İlçe Eş Başkanı Cahit Ay, Kulp eski HDP İlçe Eş Başkanı Selva Akkoyun, Bağlar ilçesinden Gurbet Çakar, Silvan ilçesinden Mehmet Sağlam, Fatma Bülbül ve Tahir Turan.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.