30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Berlin21°C

DİYARBAKIR’DA 'ÇILGIN PROJE' BEKLENTİSİ

Siyasetçiler, Başbakanın İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra burada da önemli yatırım projeleri açıklayacağının sinyallerini veriyorlar.

Diyarbakır’da 'Çılgın Proje' beklentisi

01 Haziran 2011 Çarşamba 10:26

Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Diyarbakır’da yapacağı miting öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden siyasetçiler, Başbakanın İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra burada da önemli yatırım projeleri açıklayacağının sinyallerini veriyorlar.

Erdoğan, daha önce Hakkari ve Şırnak’ta düzenlenen mitinglerde beklediği kalabalığı toplayamamış ve mitingi sırasında esnafın kepenk kapatmasından BDP’yi sorumlu tutmuştu.

Diyarbakır’da bugün yapılacak AKP mitingi öncesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, BDP’nin kepenk kapatma yönünde bir çağrısının olmadığı ancak mitinge katılımın mümkün olduğunca düşük olmasını istediği söyleniyor.

Kentte şu an için normal bir havanın olduğu ve kepenklerin kapatılmadığı görülüyor.

Buna karşılık Diyarbakır mitingini bir prestij meselesi olarak gören AKP teşkilatının da BDP’nin çok güçlü olduğu kent merkezinden ziyade ilçeler ve çevre illerden katılımı artırmaya yönelik bir çalışma içinde olduğu haberleri geliyor.

Diyarbakır’a dün de dokuz yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını göndermiş, ancak mitinge katılım zayıf olmuştu.

Barış ve Demokrasi Partisi’nin Diyarbakır’daki büyük mitingini Cumartesi günü yapması bekleniyor. MHP de Pazartesi günü miting düzenliyor.

Kumru Başer - BBC Türkçe

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.