30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

DİYARBAKIR'DA BDP'YE SERT MÜDAHALE!

Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştülmemesini protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Diyarbakır'da BDP'ye sert müdahale!

08 Ekim 2011 Cumartesi 19:55

BDP ve TUHAD-FED tarafından PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesini protesto etmek için yapılan yürüyüşe izin verilmemesi üzerine Diyarbakır'da olaylar çıktı. Olaylar sırasında bir polis, BDP Bingöl milletvekili İdris Baluken ile yumruk yumruğa kavga etti. Tartışma sırasında Baluken'in gözlükleri kırıldı.

BDP ve TUHAD-FED, Abdullah Öcalan'ın ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı'da avukatları ve ailesiyle görüştürülmediği iddiası ile ve Suriye'den 9 Ekim 1999'da çıkarılışının yıldönümü nedeniyle Bursa'nın Gemlik ilçesine yapmayı planladığı yürüyüşe Türkiye genelinde polis izin vermedi. Bursa'nın Gemlik ilçesinde yarın yapılacak yürüyüş için BDP il binası önünden yola çıkan ve aralarında BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi Diyarbakır çıkışında polis tarafından durduruldu. Araçların geçişlerine izin verilmemesi üzerine grubun bulunduğu yere gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, polis amirleriyle görüştü. Polis amiri, Ayna'ya "Bazı illerde konvoylara yönelik saldırı girişimi yapılacağına dair duyumlar aldık. Bu nedenle geçişlere izin vermeyeceğiz" dedi.

32245

BDP'Lİ VEKİL İLE POLİS YUMRUK YUMRUĞA KAVGA ETTİ

Olaylar sırasında BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, polislere bağırarak, kendisine panzerden su sıkıldığını söyledi. Bunun üzerine BDP'li Baluken'in yanına gelen ve Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli olduğu öğrenilen bir polis memuru, "Sizin gibilerle konuşacak bir şeyimiz yok" dedi. BDP'li Baluken'de polise bağırarak, "Sen kiminle konuştuğunu bilmiyorsun. Ben milletvekiliyim. Saygısızlık yapma" şeklinde tepki gösterdi. Bu sırada polis memuru BDP'li Baluken'in elini sıkarak, göğsüne doğru itti. Partililer ile polisin araya girmesiyle gerginlik önlendi. Kendisine yönelik polis memurunun sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını kaydeden Baluken, "Polis tekme attı, gözlüklerimi kırdı. Bu bir halkın iradesine yapılmış saldırıdır. Polis terörünü kınıyorum" dedi.

32246

"TBMM BU AYIPI ORTAYA ÇIKARSIN"

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak ise, olaylar sırasında TOMA aracının kendi üzerine doğru sürüldüğünü ileri sürerek, "Biz sağduyu içerisinde bu uygulamayı protesto edip dağılacaktık. Ancak polis provokasyon yapmak için elinden geleni yaptı. Bu çatışmalı durumu bizzat polis istedi ve yönetti. Sonra da yaşadıklarımız bilinçli ve kasıtlı yapıldı. Kaldığımız noktada gerginlik olmamasına rağmen su sıka sıka gelen TOMA üzerime geldi. Bir arkadaşın durumu fark etmesi ile son anda beni geri çekti. Burada beni öldürmeye yönelik kasıtlı bir uygulama var. Bir saatten beri TOMA'yı kullanan polis memurunun yaka numarasını istiyorum yetkili polisler vermiyor. Ben canıma kast eden bu kişi ile mahkemede hesaplaşmak istiyorum.

Bir vekilin üzerine TOMA sürülüyorsa bu ülkede kimse güvenlikten söz edemez. Benim üzerime sürülen TOMA Türkiye Cumhuriyeti ve TBMM'nin üzerine sürülmüştür. TBMM'nin onuru varsa çıkıp bu olaya sahip çıkar ve bunu yapanları bulup yargı karşısına çıkartır. TBMM bunu ortaya çıkarmazsa Türkiye'nin onuru bir polis memurunun kullandığı TOMA'nın altında kalır. Bir polisin üzerine sürülen araç TBMM'nin üzerine sürülmüştür. Bunun hesabını sormak herkesin görevidir, hesabını sormayanlarda bir gün aynı şeye maruz kalır. Bu arada olaylar sırasında polis iki kişiyi gözaltına aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.