23 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara6°C
  • İzmir15°C
  • Berlin9°C

DİYARBAKIR VALİSİ: BEN DAHİL HERKES DİLİNE DİKKAT ETMELİ

Diyarbakır Valisi, bomba patlamasıyla öldüğünü açıkladığı gencin otopsi raporunda patlayıcı bulunmamasına ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır Valisi: Ben dahil herkes diline dikkat etmeli

15 Şubat 2013 Cuma 16:54

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kentte çıkan olaylarda üzerindeki bombanın patlaması sonucu öldüğü ileri sürülen ancak otopsi raporunda patlayıcıya rastlanılmayan Şahin Öner'in ölümüyle ilgili resmi yazılı bir açıklama yapılmadığını söyledi. Toprak, "Yanlışlıklar olacaktır, problemler olacaktır. Bunlar hukukun üstünlüğü içerisinde bağımsız yargı tarafından mutlaka sonuna kadar çözülecektir. Bundan da kimsenin endişesi olmasın. Biz bunları yaparken oraya bir molotof atılması yakıcı bir madde atılması hepimizi üzer. Herkesin ben dahil diline söylemine dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

"Maalesef yaşamını yitirdi"

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okul Sütü programı uygulaması kapsamında Kayapınar ilçesindeki Antepe Şehitleri İlköğretim Okulu'ndaki süt dağıtım törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Toprak, geçen Pazar günü kentte düzenlenen gösterilerde üzerindeki bombanın patlaması sonucu öldüğü belirtilen, ancak otopsi raporunda patlayıcıyı izine rastlanılmayan Şahin Öner, hakkında konuştu. Olayın ardından yazılı bir değerlendirme yapılmadığını söyleyen Toprak, "10 Şubat günü maalesef bir gencimizi kaybetmiş olduk. Belki de şu anda okulunda olacaktı. Ama maalesef yaşamını yitirdi. Bu gibi hadiselerde şüphesiz ki kamuoyunun da doğru bilgilendirilmesi gerekiyor ve zihinlerde de bir şüphenin kalmaması gerekiyor" diye konuştu.

"Olayın sıcaklığı ile meram ifade edilmiştir"

Olayın geliştiği sırada kendisine bazı bilgiler aktarıldığını söyleyen Vali Toprak, "Çünkü bir olay olduğunda bir kargaşa ve şiddet ortamı var, o anda vefat eden bir insan var. Şüphesiz ki ilk planda akla gelen hadiseler olabiliyor. Hiçbir şekilde yazılı bir değerlendirme yapılmamıştır. Evet olayın sıcaklığı ile orada bir meram ifade edilmiştir, açıklama yapılmamıştır. Düşünüldüğü şeklinde bir ibare kullanılmıştır, kimse çarpıtmasın. Vatandaşımız huzur bulmak istiyor, sükunet istiyor, geleceğe daha sağlıklı ve güven ile bakmak istiyor. Bu her bir bireyimizin olması gereken haklı talebidir" şeklinde konuştu.

"Ailesine başsağlığı diledi"

Hükümetin yaşanan süreçle ilgili önemli adımları olduğunu belirten Toprak, "O gencin ailesine başsağlığı diliyorum, her ne sebep olursa olsun, hiçbir ölümün yaşanmaması gerekiyor. Hiçbir annemizin ve babamızın üzülmemesi, hiçbir insanın gelecekten olumsuz bir beklentisi olmadan bir yola girmesi gerekiyor" dedi.

"Ben dahil herkes diline, söylemine dikkat etmeli"

"Ama lütfen diyoruz, kendisine saygısı olan bu süreci sekteye uğratacak olumsuz ortam oluşturmaktan geri durmalıdır. Yanlışlıklar olacaktır, problemler olacaktır. Bunlar hukukun üstünlüğü içerisinde bağımsız yargı tarafından mutlaka sonuna kadar çözülecektir. Bundan da kimsenin endişesi olmasın. Biz bunları yaparken oraya bir molotof atılması yakıcı bir madde atılması hepimizi üzer. Herkesin ben dahil diline söylemine dikkat etmesi gerekiyor. Konuşmalarımızın kapsayıcı olması gerekiyor, yanlış bir şey varsa da o yanlışın güzel bir lisan ile problemi de ortaya koyucu bir şekilde ortaya koymalıyız. Biz güzellikleri dileyelim, sokaklar güzel olsun, insanlar endişe etmesin. Eğer ki bu meselenin çözülmesini vicdanen ve ahlaken çözülmesine inanıyorsak o zaman katkı vermeliyiz. Katkı vermek kargaşa çıkartmakla kavga etmekle olmaz, bu sürece olumlu katkı sunmak lazım ki sonucu da olumlu olsun."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.