07 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara7°C
  • İzmir14°C
  • Berlin11°C

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN EMİN ÇÖLAŞAN'A SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu, Sözcü yazarı Emin Çölaşan hakkında Kürdistan bayrağı ve Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile ilgili yazdığı yazı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu'ndan Emin Çölaşan'a suç duyurusu

01 Mart 2017 Çarşamba 17:05

Diyarbakır Barosu, Sözcü yazarı Emin Çölaşan hakkında Kürdistan bayrağı ve Mesud Barzani ile ilgili yazdığı yazı nedeniyle “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama” suçlamasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Baromuz, Sözcü Gazetesinin 28.02.2017 tarihli sayısında Emin ÇÖLAŞAN hakkında köşesinde Kürdistan Federe Devleti bayrağı ve Başkanı Sayın Mesud Barzani ile ilgili yazdığı yazı sebebiyle “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama" suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu” ifadelerine yer verdi.

26-27 Şubat tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret eden Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelmişti.

Barzani’nin ziyaretinde İstanbul Atatürk Havaalanı ile Ankara Esenboğa Havaalanı’nda Kürdistan bayrağı göndere çekilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.