04 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara9°C
  • İzmir12°C
  • Berlin13°C

DİYARBAKIR BARO BAŞKANI TAHİR ELÇİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, gece geç saatlerde Diyarbakır Barosu'nda gözaltına alındı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi gözaltına alındı

20 Ekim 2015 Salı 02:46

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu programda söylediği sözler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, gece geç saatlerde Diyarbakır'da gözaltına alındı.

CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılıp, "PKK terör örgütü değildir" dediği için hakkında soruşturma açılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Hakkındaki yakalama kararını Radikal'e, "Yargı bir fikir tartışmasında MHP ’nin yanında saf tutmuştur. Kamuoyu önünde yapılan bir fikir tartışmasında MHP’nin ve bana karşı üç gündür yürütülen linç kampanyasında linççilerin safında yer almıştır. Bu da yargının geldiği acı bir durumdur" sözleriyle değerlendiren Elçi, polisleri Diyarbakır Barosu'nda bekledi.

Elçi, gece saat 2'ye doğru gözaltına alındı.

650-042.jpg
650-043.jpg
650-045.jpg

TAHİR ELÇİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

BAKIRKÖY 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, saat 02.20 sıralarında Diyarbakır'da gözaltına alındı. Elçi, uçakla saat 08.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Tahir Elçi, gazetecilerin "Bir şey söyleyecek misiniz" sorusuna, "Yakalama talimatı verenler Türkiye'de ifade özgürlüğü ile ilgili bir şeyler söyleyenler bu duruma bir şey söylesinler" dedi. Elçi'nin, sivil polisler eşliğinde ifadesi alınmak üzere Bakırköy Adliyesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.