DİYARBAKI'DA 91 STK'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Aktar, aralarında baro, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile Tabib Odasının da bulunduğu 91 sivil toplum örgütü temsilcisi adına hazırlanan açıklamayı okudu.

10 Ocak 2010 Pazar 16:36
Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Emin Aktar, Kürt sorununun çözümü konusunda herkesin sağduyulu bir duyarlılıkla sesinin ve çabasının ortaklaşması gerekliliğine inandıklarını söyledi. 91 sivil toplum örgütü adına yapılan çıklamanın tam metni:
BASINA VE KAMUOYUNA
Çok önemli ve tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Sorunlarımızın çözümüne dair umutlarımızın azaldığı ve siyasetin de çıkmaza sürüklendiği bir atmosferi yaşamaktayız. Çözüm konusunda herkesin sağduyulu bir duyarlılıkla sesinin ve çabasının ortaklaşması gerekliliğine inanıyoruz.
Bilindiği gibi siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Seçilmişler bu bağlamda halkın iradesini ve halkı temsil ederler.
Ancak son dönemlerde özellikle siyasetçilere, insan hakları savunucularına, belediye başkanlarına ve seçilmişlere yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlenmektedir. Demokratik siyasal alanı boşaltmaya yönelik bu uygulamalar uzlaşmaya, sorunların barışçıl ve adil bir şekilde çözümü çabalarına katkı sunmamaktadır.
Sürekli bahaneler gösterilerek çözüm arayışları ötelenmemeli, diğer yandan insani, vicdani, hukuki tüm sorumlulukları alarak çözüm umutlarını yükseltmeliyiz.
Bu çağrımız başta hükümet olmak üzere omuzlarında siyasi sorumluluk olan herkesedir!..
Kürt sorununun çözümü daha önce denenmiş olan baskıcı yöntemlerle değil; adalet, eşitlik, hukuk ve daha fazla özgürlükle gerçekleşebilir. Bunun için siyaset kanalları açık tutulmalı; seçilmişler ve insan hakları savunucuları bir an önce serbest bırakılmalı, operasyonlara son verilerek siyasetin önü açılmalıdır.
Biz aşağıda imzası bulunanlar olarak;
Yüzbinlerin iradesine, özgürlük ve eşitlik inancına yönelik bu uygulamalara karşı herkesi ortak ses vermeye, çözümün gereklerini yapmaya çağırıyoruz.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.