23 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara7°C
  • İzmir16°C
  • Berlin10°C

DİYABETLİLER İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Diyabet hastası bir İngiliz, bu hastalığın istenirse yaşamda bir engel oluşturmayacağını kanıtlamak üzere bisikletiyle 3 bin 200 kilometre katetti.

Diyabetliler İçin Pedal Çevirdi

03 Haziran 2009 Çarşamba 13:41

8 yıldır diyabet hastası olan 52 yaşındaki İngiliz Paul Farrelly, bisikletiyle 2 Mayıs'ta İngiltere'den başladığı yolculuğunu 31 günde tamamlayarak son durağı İstanbul Ortaköye varmayı başardı.

Her gün 110 kilometre pedal çevirererek aralarında Paris, Brüksel, Frankfurt, Prag, Viyana ve Budapeşte'nin de bulunduğu bir çok Avrupa şehrini geçen Paul Farelly İstanbul'a vardığını amacını şu sözlerle açıkladı:

"Amacım dünyaya, diyabetli olsanız bile hayatta hiçbir şey sizi istediğinizden alıkoyamaz düşüncesini yaymak."

Farelly, yeni geliştirilen bir cihaz sayesinde tüm bu yolculuk boyunca kendi kan şekeri seviyesini gözlemledi.

Türkiye Diyabet Vakfı da Paul Farrelly'e destek verenler arasında yer aldı.

Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Temel Yılmaz da, diyabetli hastaların düzenli tedavi, düzenli diyet ve düzenli sporla bu hastalığın üstesinden gelebilecekleri mesajını vermek istediklerini söyledi.

12 ülkeyi kapsayan ve 3 bin 200 kilometrelik yolculuğunu tamalayarak hayalini gerçekleştiren Paul Farrelly, diyabet hastalarına seslendi:

"Panik yapmayın, daha yeni diyabetik olduysanız yardım alın, kitap okuyun, internetten bilgi edinin. Kontrol edebildiğiniz sürece endişelenecek bir şey yok. Eğer pozif düşünürseniz, diyabetin üstesinden gelirsiniz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.