28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Berlin9°C

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: TÜRKİYE, ABD'YE KARŞILIK VERECEK

Trump'ın Türkiye'ye yönelik ek gümrük vergisi kararına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığından 'Türkiye gerekli karşılığı verecektir' açıklaması geldi.

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, ABD'ye karşılık verecek

10 Ağustos 2018 Cuma 23:13

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’den ithal edilen çelik ve alüminyuma uygulanan gümrük vergisini 2 katına arttırma kararının, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere zarar vereceğini ifade ederek "Türkiye’ye karşı atılan tüm adımlara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli karşılık verilecektir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Başkan Trump'ın, Dünya Ticaret Örgütü kurallarını hiçe sayarak, çelik ve alüminyum ihracatımıza ek vergi uygulama kararını devlet ciddiyetiyle bağdaştırmak mümkün değildir" dedi. Aksoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"ABD, bu tür yaptırım ve baskılarla işbirliği yönünde hiçbir sonuç elde edemeyeceğini, yalnızca çetin sınamalardan geçerek kazanılan müttefiklik ilişkimize zarar vereceğini bilmelidir.

Türkiye'ye karşı atılan tüm adımlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli karşılık verilecektir.

Türkiye her zaman sorunların diplomasi, diyalog, iyi niyet ve karşılıklı anlayışla çözülmesinden yanadır."

NE OLMUŞTU?

Trump, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Türk lirası bizim çok güçlü dolarımız karşısında hızla aşağı düşerken Türkiye'ye yönelik çelik ve alüminyumda gümrük vergilerinin ikiye katlanması talimatını verdim! Artık alüminyuma yüzde 20, çeliğe yüzde 50 gümrük vergisi. Şu sıra Türkiye ile ilişkilerimiz hiç iyi değil" demişti.

Açıklama sonrası dolar kuru 6.80'i görmüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.