28 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır28°C
  • Ankara21°C
  • İzmir26°C
  • Berlin24°C

DİLİPAK'A VERİLEN CEZAYA KINAMA GELDİ

Basın Enstitüsü Derneği, yazar Abdurrahman Dilipak'ın evinin haciz yoluyla satılmasını basın özgürlüğüne doğrudan müdahale olarak gördüğünü belirtti.

Dilipak'a verilen cezaya kınama geldi

03 Eylül 2009 Perşembe 12:09

Basın Enstitüsü Derneği – IPI Ulusal Komite'si, Vakit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın evinin haciz yoluyla satılmasını basın özgürlüğüne doğrudan müdahale olarak gördüğünü belirtti.

Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

Anadolu'da Vakit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın Kadıköy Acıbadem'deki evi, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Güven Erkaya hakkında 25 Haziran 2000 tarihinde yazdığı bir yazı sebebiyle çarptırıldığı 167 bin TL'lik tazminat nedeniyle icra yoluyla satıldı.

Abdurrahman Dilipak kendi ifadesi ile olayı şu şekilde özetlemektedir: "(Hakkımı helal etmiyorum) sözümden dolayı hakkımda hem tazminat hem de ceza davası açıldı. Bu davalardan ceza davası zaman aşımına uğradığı için düştü. Ancak tazminat davası adresimi bulamadıkları gerekçesiyle gıyabımda bir yargılama yapılarak ilan yoluyla davayı sürdürüyorlar. Dava karara bağlanıyor. Temyiz süresi geçtikten sonra bana ulaşıyorlar. Kanuna karşı hile yoluyla evim gasp edildi.”

Basın yoluyla hakaret davalarına verilecek cezalar yazarı yok etmeyi amaçlayan boyutlara, meskeninin haciz yoluyla satılacak noktalara ulaşmamalıdır.

Verilen bu cezayı büyük bir gözdağı olarak değerlendiriyor ve basın özgürlüğüne doğrudan müdahale olarak görüyoruz.

Basın Enstitüsü Derneği – IPI Ulusal Komite

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.