28 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara21°C
  • İzmir26°C
  • Berlin24°C

DİKKAT! SMS'E SINIRLAMA GELİYOR!

Spam çılgınlığı bezdirdi... Hükümet, cep telefonlarından gönderilen SMS'lere günde 1000 adet sınırı getirdi...

Dikkat! SMS'e sınırlama geliyor!

15 Haziran 2009 Pazartesi 19:46

Yanlış okumadınız... Cep telefonlarımıza günde yüzlerce gelen SPAM mesajlar herkesi bezdirince hükümet olaya el attı..

Tabii söz konusu önlem ülkemizde değil, Çin'de alındı... Çin hükümeti, cep telefonlarından gönderilen SMS yani kısa mesajların sayısını sınırlamaya karar verdi.

Devlet kanalından yayınlanan açıklamaya göre, cep telefonlarından gönderilen ve spam olarak da tabir edilen SMS'lerin önüne geçebilmek için, Çin hükümeti gün içerisinde bir kullanıcının cep telefonundan gönderebileceği SMS'leri belirli bir rakamda sabitlemeyi planlıyor.

HÜKÜMET 3 OPERATÖRLE ANLAŞTI

Yığınla gelen İngilizce dersi reklamı, sahte vergi faturaları ve benzeri içeriğe sahip SMS'lerin önüne geçmeyi düşünen Çin hükümeti, bu bağlamda bu spam mesajları sona erdirmek için Çin'in üç ana cep telefonu operatörü olan China Telecom, China Mobile Ltd ve China Unicom ile bir anlaşmaya imza attı.

ŞİRKETLERE SINIR GETİRİLDİ

Yapılan bu anlaşmanın ardından Çin sınırları içerisinde sadece bir saat içinde 200'den fazla SMS gönderilmesine imkan tanınırken, bu rakam bir gün içerisinde en fazla 1000 SMS ile sınırlı olacak. Hatfasonları ve tatil günlerinde ise bu rakam bir saat içinde 500 SMS, bir gün içerisinde ise 2000 SMS olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.