12 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

DİHA ŞİFRESİZ YAYINA GEÇİYOR

Yayın hayatında 12'nci yılını geride bırakmaya hazırlanan Dicle Haber Ajansı (DİHA), "21 Şubat Dünya Anadil Günü"nde şifresiz yayına başlayacak.

DİHA şifresiz yayına geçiyor

18 Şubat 2014 Salı 09:49

Yayın hayatında 12'nci yılını geride bırakmaya hazırlanan Dicle Haber Ajansı (DİHA), yeni yayın politikaları çerçevesinde okurları ile şifresiz buluşmaya hazırlanıyor.

12 yıldır abonelerine şifreli olarak "Gerçeklerden asla vazgeçilmez" sloganıyla haber akışı sağlayan DİHA, "21 Şubat Dünya Anadil Günü"nde şifresini kaldıracak. Şifrenin kalkması ile birlikte okur sayısının ciddi oranda artması bekleniyor.

DİHA'nın şifresiz yayına geçmesine ilişkin değerlendirmede bulunan ajansın Kürtçe Haber Editörü Mehmet Ali Ertaş, DİHA olarak 12 yıldır topluma gerçek haber hizmeti verdiklerini, günlük olarak toplum arasında iletişim hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade ederek, 12 yıldır DİHA'nın Kürtçe, Türkçe ve İngilizce haber yayını yaptığını belirtti. 12 yıllık süre zarfında şifreli olarak yayın yaptıklarını dile getiren Ertaş, bundan sonra ajans olarak halka, halkında daha rahat bir şekilde ajansa ulaşması için şifresiz yayına geçtiklerini dile getirerek, "Ajansımızın toplumu aydınlatması ve haber akışını sağlaması, toplumun kolay bir şekilde haberlerden faydalanması için bizim de artık bu şifreyi kaldırmamız gerekiyordu. Tabi biz şifreyi kaldırdığımızda günlük gelişmeler şifresiz olarak takip edilebilecek ancak özel dosyalar şifreli olmaya devam edecek. Toplum ve abonelerimize hizmet edebilmek için 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nde şifreyi kaldıracağız. Şifreyi kaldırdığımız zaman okunma oranı da yükselecektir. Şu anda 70 binin üzerinde olan okur sayımızın şifrenin kaldırılmasının ardından 200 binden fazla olacağını bekliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.