DEVLET BAHÇELİ'NİN 3 SİYASİ HEDEFİ
Devletin bekası için devlete rağmen mücadele edip, bu yüzden kendilerine işkence yaptığı halde devlete küsmeyen Ülkücelerin lideri neyi hedefliyor olabilir?
22 Ağustos 2009 Cumartesi 11:27
Ruşen Çakır, "Devlete rağmen devletin bekası" adlı bugünkü köşe yazısında, MHP polikitakalarının ana omurgasını yorumlayarak bir hatırlatmada bulundu ve Bahçeli'nin son dönem polikitasının hedefinin ne olabileceği üzerine üç tahminde bulundu:
"Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) tarihinde “devletin bekası” yani devletin varlığını sürdürmesi kavramı hep temel bir önem arz etmiştir. Bu kavrama bağlı olarak MHP militan ve sempatizanları, özellikle de ülkücü gençlik, devlete yönelik olarak algıladıkları tehditlere karşı kendilerini siper etmekten geri kalmadılar" diyen Ruşen Çakır, "Ne var ki devleti toplumun önüne koyan bu yaklaşım nedeniyle MHP hareketi sık sık zor duruma düştü. Bunun en çarpıcı örnekleri 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle birlikte yaşanmış, binlerce ülkücü genç, uğruna canlarını feda ettikleri devletin kendilerini tutuklayıp yıllarca hapislerde çürütmesi, işkence başta olmak üzere insanlık dışı muamelelere tabi tutması ve içlerinden bazılarını idam etmesi, özetle “devletin kendi çocuklarının bile gözünün yaşına bakmaması” karşısında büyük bir şok yaşamışlardı.
Bütün hayal kırıklıklarına rağmen ülkücüler, birkaç istisna dışında, bağırlarına taş basıp devlete küsmediler. Fakat o gün yaşanmayan kopuşun günümüzde söz konusu olduğunu gözlüyoruz" satırlarına yer verdi"
Yazısında Bahçeli'nin köprüleri kopartma noktasına geldiğine dikkat çekildikten sonra TSK'nın suskunluğuna tepkiler konu ediliyor.
BAHÇELİ NEYİ HEDEFLİYOR
Peki “MHP Lideri tam olarak neyi hedefliyor?” sorusuna ise yazar Ruşen çakır şöyle cevap veriyor:
"Bana göre Bahçeli:
1) Tabii ki öncelikli olarak bu açılımı daha doğmadan ne yapıp edip yok etmek istiyor. Zira belli bir mesafe katedildikten sonra geriye dönüşün iyice imkansız olacağını düşünüyor;
2) Şu ana kadar “Kürt açılımı” hakkındaki görüşlerini kamuoyuyla paylaşmamış olan TSK komuta kademesinin bir an önce konuşmasını ve Cumhurbaşkanı Gül’ün iddia ettiği gibi “devlet kurumları arasında uyum” olup olmadığının netleşmesini istiyor;
3) Hükümetin tepkisel davranıp Kürt açılımı takviminden sapmasını; bazı adımları erkene alıp, bazılarını geciktirmesini; kısacası hata yapmasını arzuluyor"
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.