08 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir21°C
  • Berlin10°C

DEUTSCHE WELLE’DEN TÜRKİYE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’NA DAVA

Deutsche Welle, Conflict Zone programının kayıtlarına el koyan Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dava açtı. DW Yayın Konseyi de başlatılan hukuki girişime destek verdi.

Deutsche Welle’den Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’na dava

26 Eylül 2016 Pazartesi 12:27

DW Türkçe'de yayımlanan habere göre, kanal bir de basın açıklaması yayımladı. 

Açıklama şöyle:

Deutsche Welle (DW), gerçekleştirdiği bir söyleşisine ait video materyallerinin geri verilmesi talebiyle Ankara'da Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştır.

DW'de yayınlanan Conflict Zone adlı programın moderatörü Michel Friedman’ın 5 Eylül 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdiği TV söyleşisinin çekiminden sonra video materyallerine Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla el konulmuştu.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, DW'nin olaydan bir gün sonra öğlene kadar tanıdığı sürede kayıtların geri verilmesi talebini yerine getirmedi. Daha sonra DW'nin avukatları tarafından tanınan ikinci süre de Türk tarafınca dikkate alınmadı. DW şimdi de materyallerin geri verilmesi talebiyle Ankara'daki Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştır.

Türk makamlarının tutumunu kınayan DW Genel Müdürü Peter Limbourg, konuyla ilgili açıklamasında "Bu olay, hukuk devleti ilkesi ve demokrasi ile bağdaşmamaktadır. Türk tarafının video materyalimizi derhal geri vermesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.