20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara11°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

DEMOKRAT PARTİ’DE BİDEN, SANDERS’LA FARKI AÇIYOR

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi altı eyalette yapılan ön seçimlerde ilk sonuçlara göre, Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışında Joe Biden, Bernie Sanders’a üstünlük sağladı.

Demokrat Parti’de Biden, Sanders’la farkı açıyor

11 Mart 2020 Çarşamba 11:30

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için Demokratlar arasındaki yarış, Michigan, Mississippi, Missouri, Washington, Kuzey Dakota ve Idaho eyaletlerindeki ön seçimlerle devam etti.

İlk sonuçlara göre eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, şu ana dek sonuçları açıklanan Michigan, Mississippi ve Missouri eyaletlerindeki ön seçimleri kazandı.

Böylece Biden, en önemli rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders karşısında önemli bir avantaj sağladı.

Halen oy sayım işlemleri devam eden Washington, Kuzey Dakota ve Idaho eyaletlerindeki sonuçların ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

Diğer yandan Demokrat Parti başkan aday adaylarından biri olan ve geçen hafta yarıştan çekildiğini açıklayan girişimci Andrew Yang da seçimlerde Biden’a destek vereceğini açıkladı.

Daha önce de yarıştan çekilen iş insanı Michael Bloomberg, eski belediye başkanı Pete Buttigieg ve Senatör Amy Klobuchar da Biden’ı desteklediklerini açıklamıştı.

Temmuz ayında yapılacak Demokrat Parti kongresinde 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde kimin yarışacağı kesinlik kazanacak.

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayının ise mevcut Başkan Donald Trump olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.