28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara9°C
  • İzmir19°C
  • Berlin8°C

DEMİRTAŞ’TAN ADALET BAKANI GÜL’E ÇAĞRI: TİMTİK VE ÜNSAL YAŞASIN

Selahattin Demirtaş, ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekerek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e “İnsanlığın ölmesine izin vermeyin” diye seslendi.

Demirtaş’tan Adalet Bakanı Gül’e çağrı: Timtik ve Ünsal yaşasın

24 Haziran 2020 Çarşamba 14:33

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda. Timtik’in eylemi 174, Ünsal’ın ise 143’üncü gününe girdi.

Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ünsal 63’üncü, Silivri 9 No’lu Cezaevi’ndeki Timtik ise 94’üncü gününde eylemini ölüm orucuna çevirmişti.

Ölüm orucundaki avukatlarla en son üç hafta önce kapalı görüş gerçekleştiren avukat Didem Baydar Ünsal, her iki ismin de sağlık durumunun kötüye gittiğini ve konuşmakta zorlandıklarını paylaşmıştı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Timtik ve Ünsal’ın durumuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den bir ricada bulundu.

Avukatları aracılığıyla Twitter üzerinden bir mesaj paylaşan Demirtaş, Adalet Bakanı’nın sosyal medya hesabını etiketleyerek şunları yazdı:

Bütün siyasi değerlendirmeler bir yana, lütfen insanlığın ölmesine izin vermeyin. Meslektaşlarımız için, ilk defa bir siyasetçiden ricada bulunuyorum. Lütfen konuyla bizzat ilgilenin. Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal yaşasınlar. @abdulhamitgul

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) June 24, 2020

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.