30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara21°C
  • İzmir23°C
  • Berlin24°C

DEMİRTAŞ: YA KİMLİKLERİMİZİ ÇALMIŞLAR YA İNANÇLARIMIZI

Kazlıçeşme Newrozu, her geçen dakika coşkunun doruğa çıktığı bir kutlamaya sahne oldu.

Demirtaş: Ya kimliklerimizi çalmışlar ya inançlarımızı

23 Mart 2014 Pazar 17:48

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kazlıçeşme Newrozu'nda halka hitap etti.

Demirtaş, “Burada Newroz sıcaklığıyla yanan yürekleriyle alanı dolduran tüm kardeşlerim değerli analar genç yoldaşlar hepinizin Newroz’unu yürekten kutluyorum. Tarihin gördüğü en kalabalık Newroz’ları bu yıl sizler gerçekleştirdiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. 30 Mart seçimlerine giderken Newroz’u karşıladık. Zalimlerin zulümleri ile birlikte sandığa gömüleceği zaman az kaldı. HDP’nin İstanbul’da kardeşliğin partisi olduğunu göstermeye az kaldı. HDP ve BDP belediyeciliği fark yaratan bir belediyecilik olacak. Diğer partilerin belediyeleri ağaç kesip AVM yapmaktan başka bir şey sunmuyorlar. Belediyecilik inşaat yapmaktan ibaret olsaydı belediye başkanı seçmeye gerek yoktu. Biz belediyeciliği inşaattan ibaret görmüyoruz. Yerel demokrasiyi ve barışı kurma inşa etme mekanizmalarıdır. HDP, şeffaf katılımcı olacağız barışı inşa edeceğiz diyor. Harcadığımız her kuruşun açık şeffaf hesabını vereceğiz halka. Ben HDP’ye neden oy vereyim diyenler eş başkanlık sistemine baksınlar” dedi. 

“Ya para çalmışlar, ya kimliklerimizi, inançlarımızı çalmışlar” 

Bunun bile HDP’ye oy vermek için başlı başına bir gerekçe olduğunu vurgulayan Demirtaş, “AKP, CHP, MHP cemaat çizgisi bunların hepsi aynı. Yazıktır size birbirinizle kavga etmeyin. Birleşin seçimlere girin hepinizi bu sandıklarda hezimete uğratacağız. Aralarında hırsız olmayan var mı? Ya para çalmışlar, ya kimliklerimizi, inançlarımızı çalmışlar. Hepsi hırsız bunların. Bunların karşısında HDP böyle bir fark yaratarak seçimlere giriyor” dedi. 

“Hırsızın cezasını sandıkta verin” 

Demirtaş, Kazlıçeşme’de gerçek ortak vatanın fotoğrafının ortaya çıktığını, HDP’ye de bu kadar saldırılmasının sebebinin bu olduğunu da söyledi. “30 Mart’ta en çok sevinecek olanlar, hakların kardeşliğine inanlar olarak sizler olacaksınız” diyerek kitleye seslenen Demirtaş, “Bütün arkadaşlarımızdan ricamdır. Biz diğerleri gibi savaşa değil seçimlere giriyoruz. Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Hangi partiye oy veriyorsa versin insandır diyeceğiz, kardeşimizdir diyeceğiz. Kazlıçeşme’deki milyonların iradesini sandıklara taşıyacağız, dolduracağız. Herkes elini vicdanına koyarak oy kullansın. Hırsızı yakalamışsanız bir daha oy vermeyin, cezasını verin sandığa gömün onu” çağrısında bulundu. 

Demirtaş, konuşmasının devamında şunları söyledi: “İnançlarımızı kimliklerimizi çalanlar da belli. Bizi tekleştirip kimliklerimizi çalanlar da hırsızdır. Bu hırsızların seçmen karşısında ders alma zamanı gelmiştir. Hırsızlıklarını gizlemek için sosyal medyayı kapatıyorlar, medyaya, yargıya baskı uyguluyorlar. Başbakan’a sesleniyorum; Eğer seni sinir eden her şeyi kapatacaksan önce Bilal’i kapat, Bilal’i. Şimdi Yenikapı’da 11 yıllık ortağına saldırıyorsun. Cemaat Halk Partisi şimdi alanlardan cemaate oy istiyor. Kaç tane Alevi yurttaşım oy verecek. Bu yeni ortaklıklara kirli ittifaklara asla izin vermeyeceğiz. Aman paranızı kaldırmayın bakın yakındalar kokusunu alırlar gelirler. Sadece bir haftamız var. Tek bir oy bile çok kıymetlidir. Mutlaka sandığa gidip oyunuzu sandığa atmalısınız. HDP’ye verdiğimiz her bir oyla özgürlüğün tablosunu yapıyoruz. Oylarınızı birleştirin özgürlüğün fotoğrafını birlikte asalım. Şunun lehine bunun lehine seçimlerden çekilmek bizim gibi ilkeli bir partinin işi olmaz. Bu halkın oylarını bölen biz değiliz. Biz halkın oylarını yüreklerini birleştiriyoruz. Tek dile karşı, tek millete karşı, tek ampule karşı tek yürek.” 

Demirtaş’ın konuşmasını noktalamasının ardından kutlama sahne alan müzik grupları, halaylar ile devam etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.