27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir12°C
  • Berlin3°C

DEMİRTAŞ VE ÖNDER'E HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan Selahattin Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, Sırrı Süreyya Önder'e 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Demirtaş ve Önder'e hapis cezası

07 Eylül 2018 Cuma 15:20

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bugün Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) yoluyla Silivri Cezaevi Yerleşkesi 1 no’lu duruşma salonunda görülen duruşmaya katıldı.

Demirtaş sözlerine, Sırrı Süreyya Önder ile avukatları ve duruşmayı takip etmek için gelenleri selamlayarak başladı.

Hala devam eden duruşmada Demirtaş, mahkeme heyetine, “Biz bu ülkenin eşit yurttaşlarıysak bizim siyasi kimliğimiz sizi ilgilendirmemeli. Savunma hakkımıza saygı duymanızı beklemek de hakkımızdır” dedi.

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz barış için uğraştık, ter döktük, emek harcadık. Birileri Ankara'da rahat koltuğunda oturup sallarken, biz dağdaki Kürt gencinin de operasyona çıkan askerin de canı yanmasın, anaları ağlamasın diye elimizi taşın altına koyduk.”

Geri adım atmayacaklarını sözlerine ekleyen Demirtaş, mahkemedeki savunmasında, “Biz barışı savunmaya devam edeceğiz. İmralı'daki tecrit kalkmalıdır. Sayın Öcalan çözüm için önemli katkılar sundu, tekrar sunabilmelidir. Bu sağlanmalıdır. Türkiye'nin önünü açacak olan budur. O gün de söylüyorduk, bugün de söylüyoruz” dedi.

Demirtaş, kendisine 2 gün önce tebliğ edilen mütalaaya karşı son savunmasını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, Önder'e 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.