30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

DEMİRTAŞ EŞ GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKIYOR

14 aydır tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın üçüncü kez göreve aday olmayacağını partisine ilettiği bildirildi.

Demirtaş eş genel başkanlığı bırakıyor

04 Ocak 2018 Perşembe 12:03

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu yargılanan ve Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başkanlığı bırakacağı bildirildi.

Demirtaş'ın 11 Şubat'ta düzenlenecek HDP 3'üncü Olağan Kongresi'nde aday olmayacağı belirtildi. Demirtaş, avukatı aracılığıyla cezaevinden partisine gönderdiği mektupta, eş genel başkanlık için adaylığını koymayacağını iletti.

Demirtaş'ın kararının bugün HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay tarafından Diyarbakır'da düzenlenecek bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

"Benim için tüzüğü değiştirmeyin"

Selahattin Demirtaş'ın eş genel başkanlık durumu daha önce de parti gündemine gelmişti.

Parti yönetimi Demirtaş'ın eş genel başkanlığının sürmesini isterken, Demirtaş yine cezaevinden ilettiği mesajda, halihazırda iki dönem eş genel başkanlık yaptığını ve kendisi için parti tüzüğünün değiştirilmesini istemediğini belirtmişti.

Ancak parti yönetimi, Demirtaş'ın bir kongrede normal, diğer kongrede ise olağanüstü şekilde eş başkan seçilmesinden dolayı yapılacak 3'üncü kongrede aday olmasında tüzük bakımından sakınca olmadığını belirtmişti.

HDP'nin son MYK toplantısında çoğu tutuklu bulunan üyelerin yerlerine yenilerinin seçilmesi ve daha güçlü bir yönetim oluşturulması kararlaştırılmış, Demirtaş'ın tartışmasız bir şekilde partinin eş başkan adayı olduğu vurgulanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.