03 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara11°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

DEMİRTAŞ: BİZDE NEW YORK BELEDİYESİNİ İSTİYORUZ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır dışında Van ve Mardin Belediyelerini de istediği yönündeki açıklamasına BDP'li Demirtaş'ın yanıtı gecikmedi.

Demirtaş: Bizde New york Belediyesini istiyoruz!

18 Mayıs 2012 Cuma 15:37

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün bazı gazetelerde yer alan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır dışında Van ve Mardin Belediyelerini de istediği yönündeki haberler üzerine, "Başbakan Diyarbakır, Van, ve Şırnak Belediyelerini istiyormus. Biz de Paris, Roma, New york Belediyelerini istiyoruz ama olmuyor işte.

Bizim istediğimiz Belediyeleri almamız ne kadar zor ve hayal ise, Başbakan'ın istediği Belediyeleri alması da o kadar zor ve hayaldir. Mardin Belediyesini zaten bu dönemde alacağız. Büyükşehir olması ile oraya rahat alırız diye düşünüyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın önceki gün yapılan Ak Parti Genişletilmiş il başkanları divan toplantısında yaptığı konuşmada bölgedeki Mardin ve Van Belediyelerini de istediğine dair haberler üzerine BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş hem sosyal medyada, hem de konu ile ilgili gazetecilere kısa açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.