30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

DEMİRTAŞ: BEŞİNCİ BİR HEYET İMRALI’YA GİDİP SAYIN ÖCALAN İLE SÖZLÜ BİR TARTIŞMA YÜRÜTEBİLİR

Öcalan’ın ikinci mektubuna, Kandil’in cevabi mektubunu alan BDP heyeti, Türkiye’ye döndü.

Demirtaş: Beşinci bir heyet İmralı’ya gidip Sayın Öcalan ile sözlü bir tartışma yürütebilir

09 Nisan 2013 Salı 11:23

Abdullah Öcalan’ın KCK’li yetkililere yazdığı ikinci mektubu Kandil’e ulaştıran BDP heyeti, dün mektubun cevabını alarak Türkiye’ye döndü.  Mektubu yerine ulaştırmak için teslim alan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Muhtemeldir, beşinci bir heyet İmralı’ya gidip Sayın Öcalan ile sözlü bir tartışma da yürütebilir” dedi.

Abdullah Öcalan’ın yazdığı ikinci mektubu Kandil’de KCK’li yetkililere 5 Nisan günü ulaştıran BDP heyeti, mektubun cevabını dün Kandil’de teslim aldı. Kandil’den ayrılmadan önce kısa bir açıklama yapan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, mektubun kapalı olduğunu ve kendilerinin de içeriğini bilmediklerini kaydetti. Mektubu yetkililere vereceklerini ve yetkililer aracılığıyla Abdullah Öcalan’a ulaştırılacağını belirten Demirtaş, Öcalan ile sözlü tartışma da yürütmek için 5'inci heyetin de İmralı’ya gitmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Demirtaş devamla şöyle konuştu: “Bu yazışmalar sonucunda Sayın Öcalan sanırım bir kararlaşmaya varacak ve yapılması gereken bir çağrı varsa bundan sonraki aşamada biraz daha netleşecektir. Burada yürüttüğümüz tartışmalar, eminim buradakiler açısından da son derece verimli oldu.

Görüşmelerde KCK’li yetkililerin bir takım kaygılarını dile getirdiğini söyleyen Demirtaş, bunlardan bazılarını görüşmelerde gidermeye çalıştıklarını; ama bazılarını gideremediklerini belirtti. Kandil’in bu tür kaygılarının giderilmesinin hükümetin elinde olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi: “Hükümetin özellikle barış ve çözüm dilini kullanma konusunda daha cesur olması gerekir. Yine güven verici adımlar konusunda tereddüt uyandırmayan cesur bir yaklaşımın olması çözüm sürecinin önündeki bütün engelleri hızla kaldırabilir. Bizim buradaki izlenimimiz bu.”

Demirtaş, Kandil izlenimlerini de şöyle aktardı: “Türkiye’den bakılınca Kandil bir savaş merkezi olarak hep düşünülüyor. Fakat burada görüştüğümüz herkes kalıcı, onurlu bir barışa her zamankinden daha fazla hazır. Fakat hükümetten devletin yarattığı kaygıların giderilmesi konusunda beklentileri var.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.