04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

DEMİRTAŞ: BARAJIN TAM SINIRINDAYIZ!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş seçimde partisi için baraj sorununun tümüyle ortadan kalkmadığını belirtti.

Demirtaş: Barajın tam sınırındayız!

08 Nisan 2015 Çarşamba 13:48

Seçime ilk kez parti olarak giren HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin yüzde 10'luk seçim barajını aşıp aşamayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Demirtaş, "Baraj sorunu bizim için tümüyle ortadan kalkmış diyemem. AKP iktidardan düşmenin sınırında, biz de barajın tam sınırındayız" dedi.

Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın HDP'nin aday listelerine etkisiyle ilgili olarak da, İmralı'daki görüşmede genel bir değerlendirme yapıldığını söyledi. "Tek tek adaylarla ilgili değerlendirme olmadı" diye konuştu.

İzleme Komitesi

HDP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin görüş ayrılığına düştüğü Çözüm sürecinde oluşturulması planlanan İzleme Heyeti ile ilgili olarak da görüş ayrılıklarının sürdüğü mesajını verdi. Selahattin Demirtaş, "Cumhurbaşkanının kendi listesi, Başbakanın kendi listesi var, üzerinde anlaşamıyorlar" dedi.

Demirtaş, çözüm sürecindeki son durumla ilgili olarak da "Şu anda buzdolabına kaldırılmış değil. Newroz'dan bu yana ne ilerleme, ne gerileme var" ifadelerini kullandı. (Al Jazeera)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.