28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin16°C

DEMİRBAŞ'A YURTDIŞI YASAĞI KALDIRILDI

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile ilgili aldığı yurt dışı yasağını kaldırdı.

Demirbaş'a yurtdışı yasağı kaldırıldı

07 Mart 2012 Çarşamba 12:44

"KCK/TM" adı altında 14 Nisan 2009 yılında düzenlenen operasyon kapsamında 26 Aralık 2009'da tutuklandıktan sonra hastalığı nedeniyle tahliye edilen Sur Belediye Başkanı Abdullah ile ilgili alınan yurtdışına çıkış yasağı, yargılandığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

Yaklaşık 10 yıl önce yakalandığı "Herediter Derin Ven Trombozu (Vücudun, derin toplardamarları içerisinde pıhtı oluşumu ile seyreden bir durum)" adı altındaki hastalık ile ilgili tedavi gördüğü hastanelerin tümü, işlemlerde yetersiz kaldığını ve tedavinin, ancak yurt dışında yapılması gerektiği yönünde raporlar hazırlanmasına rağmen ilgili mahkeme yurt dışı yasağının kaldırılmasına ilişkin talepleri reddetmişti.

Mahkeme tarafından iddia edilen "Delilleri karartma ve kaçma şüphesi olduğu" gerekçeye dayandırılan yurt dışı yasağına ilişkin mahkeme, kararını değiştirerek Demirbaş'a ilişkin yurt dışı yasağını kaldırdı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.