19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Berlin7°C

DAVUTOĞLU: ERKEN SEÇİME İÇİN İPLER BAHÇELİ’NİN ELİNDE

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Erdoğan, 2018’de seçim olmadığını söyledikten sonra Bahçeli’nin seçim çağrısına uymak zorunda kaldı. Seçime gidip gitmeme konusundaki ipler Bahçel’inin elinde” dedi.

Davutoğlu: Erken seçime için ipler Bahçeli’nin elinde

18 Mayıs 2020 Pazartesi 16:24

Erken seçimle ilgili tutumunun açık olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Erken seçim öyle bir şey ki ya hiç bahsini açmayacaksınız ya da seçimi yapacaksınız. Böyle bir beklenti oluştu mu seçim olana kadar yatırımlar ertelenir ve insanlar ‘ne olacak kaygısı’ duyarlar. Siyasi iktidarın en büyük hatası iki konunun gündemde kalmasına izin vermemesi. Darbe söylentileri ve erken seçim. Türkiye’nin erken seçimsiz 2022’yi görmesi zor” ifadelerini kullandı.

Meclis’te MHP’nin onayı olmadan yasa çıkaramayan bir AKP olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Yönetme itibariyle bakıldığında ise binde birlerde oyu olan bir parti çıkıp dört yıldır ülkeyi biz yönetiyoruz diyor. Eski Türkiye aktörlerinin hepsi şu an iktidarın ortağı görünümünde” diye konuştu.

Davutoğlu, AKP’den kaçan oyların artık MHP’ye gitmediğine de dikkat çekti. Davutoğlu, Gelecek Partisi’ne kayan her oyun da AKP’yi tedirgin ettiğini söyledi.

HDP’ye yönelik son kayyım atamalarıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, “Demokrasinin kayyımla uzlaşamadığı yer burada. Suç işlemişlerse mahkeme sevk edin, suç teşkil edilsin. Ara bir seçimle halka bir şans verilsin” dedi.

Davutoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın görevden alınmasıyla ilgili de Yaycı’nın görevden alınma yönteminin yanlış olduğunu belirtti.

TSK, Diyanet İşleri Başkanlığı, Merkez Bankası, BDDK gibi kurumların itibarının korunması gerektiğini belirten Davutoğlu, şöyle dedi:

“Devlet kurumlar üzerinden ayakta durur. Bir önceki Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevden alınmasını da doğru bulmadım. Bu tür atamalarda kamuoyu aydınlatılmalı. Bu, bir yöntem haline geldi.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.