02 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin20°C

'DARBEYE KARŞI 70 MİLYON ADIM' YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Darbecilerin yargılanmasını ve tüm yurtta özgürlüğün hakim olmasını talep eden vatandaşlar, Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüyerek, darbecileri protesto etti.

'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım' yürüyüşü yapıldı

18 Temmuz 2009 Cumartesi 19:21

Düdük çalıp slogan atarak, tepkilerini dile getiren göstericiler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve HSYK üyesi Ali Suat Ertosun'u istifaya davet etti.

"Darbecilere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu" üyesi bir grup vatandaş, Beyoğlu Tüneli girişinde toplandı. Ellerinde "Darbeciler yargılansın", "Özgürlük istiyoruz", "Darbeye karşı ses çıkart", yazılı pembe pankartlar taşıyan eylemciler, "HSYK sakın ha savcılara dokunma" ve "Ergenekon dağıtılsın darbeciler yargılansın" yazılı dövizlerle, darbecilere tepki gösterdi.

Protestocular, düdükler ve ıslıklar çalarak, başlattığı yürüyüş boyunca "HSYK elini savcıdan çek" "Dur dur darbelere dur de", "Öz öz özgürlük" ve 'Dağıtılacak dağıtılacak Ergenekon dağıtılacak" şeklinde slogan attı. İstiklal Caddesindeki vatandaşların bakışları eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen grubun Taksim Meydanı'na kadar yürümesine Polis izin vermedi.

Eyleme Ferhat Kentel, Leyla İpekçi, Nihal Bengisu Karaca, Zeynep Tanbay gibi aydınlar da ön safta yer alarak, destek verdi.

FOTO GALERİ

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.