06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara16°C
  • İzmir26°C
  • Berlin20°C

DAĞLICA'DA ÇATIŞMA: 3 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

​Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker hayatını kaybetti, 6 asker de yaralandı.

Dağlıca'da çatışma: 3 asker hayatını kaybetti

15 Ağustos 2015 Cumartesi 05:41

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gürkavak köyü yakınlarındaki Veregoz ve Doski bölgelerinde HPG’liler ile askerler arasında çıkan çatışmaların şiddetlendiği belirtildi.

Genelkurmay 3 asker hayatını kaybetti

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40’ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekâtına devam edilmektedir.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.