30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

CUNDULLAH'TAN İRAN'A TEHDİT

İran'da faaliyet gösteren Cundullah, lideri Rigi'nin idam edilmesine misilleme tehdidinde bulundu.

Cundullah'tan İran'a tehdit

23 Haziran 2010 Çarşamba 12:21

Amerikan izleme merkezi SITE'nin bildirdiğine göre, yazılı bir açıklamada bulunan örgüt, Rigi'nin idamına sert karşılık vermekle tehdit etti ve 'Tarih, daha nice Abdülmelik'lerin doğuşuna şahitlik edecek. İran'daki baskı rejimi yenilecek ve hareket bu büyük günü kutlayacak' denildi.

Örgüt ayrıca, Rigi'nin idam edildiği haberine de tepki gösterdi ve liderin işkencede öldüğünü ve yetkililerin skandalı örtbas etmek için idam edildiğini açıkladığını ileri sürdü.

İran devlet televizyonu 20 Hazirandaki haberinde, Rigi hakkında verilen idam cezasının Tahran'daki Evin cezaevinde infaz edildiğini duyurmuştu.

Rigi hakkında, 'terör örgütü kurmak, idare etmek, terör eylemlerinde bulunmak, adam öldürmek, yaralamak, kaçırmak, silahlı soygun, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, ülke güvenliği aleyhinde eylemde bulunmak, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmek, yabancı ülkelerin istihbarat birimleriyle işbirliği yapmak, diğer terör gruplarıyla işbirliği, ülkeye kaçak yollardan girip çıkma gibi suçlardan' idam talebiyle dava açılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.