28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara18°C
  • İzmir17°C
  • Berlin13°C

CUMHURİYET YAZARINDAN ŞAŞIRTAN İDDİA

Cumhuriyet yazarı Şükran Soner ile Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ekranda kapıştı...

Cumhuriyet yazarından şaşırtan iddia

14 Ekim 2010 Perşembe 09:35

Cumhuriyet yazarı Soner türbanın uluslararası bir proje olarak Türkiye'ye sokulduğunu iddia edince ortalık karıştı. Soner'in "Her yerde tek tip türban var" sözlerine Nihal Bengisu Karaca, "Şükran hanımın hacca gitmesini tavsiye ediyorum" cevabını verdi.

Ahmet Hakan, Tarafsız Bölge'de türban tartışmalarını masaya yatırdı. Programa Cumhuriyet yazarı Şükran Soner, Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay ve Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca katılırken, Soner ve Karaca'nın polemikleri tartışmaya damgasını vurdu.

MUHAFAZAKAR İŞ ADAMLARI TÜRBANLILARA NEDEN MESAFELİ?

Türbanın üniversitelerde serbest kalmasıyla yeni bir tartışma başladı. Türban kamusal alanda da serbest olacak mı? CNN Türk ekranlarında konuyu tartışan gazeteciler yer yer sert polemiklere girdiler. Özellikle Cumhuriyet yazarı Şükran Soner'in muhafazakar erkeklerin türbanlı kadınlara yaklaşımı üzerine yaptığı tespitler programda tartışmaya yol açtı.

Türbanlı kadınların muhazakar siyasette kullanılan bir argüman olduğunu söyleyen Soner, aynı kadınların iş hayatında ve özel hayatta muhafazakar erkekler tarafından tercih edilmediğini söyledi. Ahmet Hakan ve Nihal Bengisu'nun itirazıyla derinleşen polemik program boyunca sürdü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.