02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin16°C

‘CUMHURİYET PÎROZ BE!’

TBMM’deki 29 Ekim törenlerine katılan DTP’li milletvekilleri AKP’li vekillerin ve bakanların Cumhuriyet Bayramı’nı Kürtçe böyle kutladı

‘Cumhuriyet Pîroz Be!’

30 Ekim 2009 Cuma 16:09

TBMM’deki Cumhuriyet Bayramı törenine katılan DTP milletvekilleri, tokalaşma sırasında milletvekili ve bakanların bayramını “Cumhuriyet Pîroz Be!” diyerek, kutladı.

TBMM’deki kutlamalara, DTP’yi temsilen dört milletvekili katıldı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk rahatsızlığı nedeniyle törene katılmazken; TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile milletvekilleri Bengi Yıldız, Hasip Kaplan, Nuri Yaman katıldı. DTP’li milletvekilleri törende tokalaşma sırasında milletvekili ve bakanlara “Cumhuriyet Pîroz Be-Kutlu olsun” diyerek Cumhuriyet Bayramı’nı Kürtçe kutladı.

Taraf’a konuşan DTP’li Sakık, “AKP’li ve CHP’li milletvekilleri ve bakanlarla tokalaşmamız sırasında Kürtçe’de “Cumhuriyet kutlu olsun” anlamına gelen “Cumhuriyet Pîroz Be” diyerek kutladık. Cumhuriyete Kürt rengi kattık. Biz Kürtçe “pîroz be” dediğimizde milletvekilleri de gülümseyerek karşılık verdi. Kürtçe bilenler aynı şekilde “Pîroz be” diye karşılık verdiler. Bilmeyenlere de biz tercüme ettik” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.