04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ: PYD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, TEMAS KURMADIK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan Şah Fırat Operasyonuna ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: PYD terör örgütüdür, temas kurmadık

23 Şubat 2015 Pazartesi 15:30

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan Şah Fırat Operasyonuna ilişkin konuştu. “PYD bizim için bir terör örgütüdür” diyen Kalın, “örgütlerle herhangi bir temas, koordinasyon, yardımlaşma söz konusu değildir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan Şah Fırat Operasyonuna ilişkin konuştu.

Kalın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Başbakanımızın dün açıkladığı gibi operasyonun selameti açısından müttefiklerimize bilgi verilmiş, Suriye rejimine de bir nota verilmiştir.

“Fakat bahsettiğiniz diğer örgütlerle herhangi bir temas, koordinasyon, yardımlaşma söz konusu değildir. Bu operasyonun tamamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendi kararıdır ve kendi imkan ve kabiliyetleriyle hayata geçirilmiş bir operasyondur.

“PYD bizim için bir terör örgütüdür. Suriye’deki son derece kırılgan güvenlik yapısı içinde, ‘Şu örgüt şu bölgeye hakim, şu grup şu bölgeye hakim demek’ bile oldukça zordur, farazi olmaktan öteye geçmez.

“Bunlar her gün değişir, değişebilir, dinamikler çok hızlı bir şekilde değişiyor sahada. Fakat bizim Suriye Eşmesi olarak belirlediğimiz sınırımıza yakın noktadaki yer, Türkiye Cumhuriyeti’nin koruması altındadır. Burada, biz herhangi bir sorun, herhangi bir çatışma ihtimali görmüyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.