28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir13°C
  • Berlin11°C

CUMHURBAŞKANI GÜL: 'ÖZAL'I ANLIYORUM'

Gül, Hindistan ve Bangladeş'e gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Türkiye'ye dönerken uçakta basın mensuplarıyla sohbet

Cumhurbaşkanı Gül: 'Özal'ı anlıyorum'

14 Şubat 2010 Pazar 13:42

Hindistan ve Bangladeş ziyaretlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin "çok yoruldunuz" sözleri üzerine, "Şartlarımız böyle doğrusu. Ne kadar iş yaparız diye... Turgut Özal'ı onun için çok iyi anlıyorum" dedi. 

Gül, Hindistan ve Bangladeş'e gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Türkiye'ye dönerken uçakta basın mensuplarıyla sohbet etti.

Türkiye gündemine ilişkin konuşmak istemediğini ifade eden Gül, seyahatlerin ön planda olmasını ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerle gölgelenmesini istemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Hindistan'ın da, Bangladeş'in de Türkiye'nin açılımları açısından önemli olduğunun altını çizerek, Hindistan'ın ekonomik açıdan çok büyük ülke olduğunu, Bangladeş'te ise tarihi ilişkilerin hatırlandığını ifade etti.

"Biraz koşturduk"

Ziyaretlerini değerlendirirken, "Biraz çok koşturduk yorulmuş olabiliriz" diyen Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin, "Çok yoruldunuz" sözleri üzerine, "Şartlarımız böyle doğrusu. Ne kadar iş yaparız diye... Turgut Özal'ı onun için çok iyi anlıyorum" dedi.

Gül, yolculuk sırasında, gece ışıklandırılan Hindistan-Pakistan sınırını gördüğüne işaret ederek, "Bu sınırı görünce Pakistan-Hindistan meselesinin derinliğini biraz daha anladım. Yüzlerce, binlerce kilometre aydınlatılmış sınır. Hiçbir yerde görmedim" diye konuştu.

İki ülke arasındaki diyalogların tekrar başlamak üzere olduğunu belirten Gül, sorunların çözülmesini umduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Hindistan ziyaretine başlamadan önce konuyla ilgili olarak Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile görüştüğünü de bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.