16 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara17°C
  • İzmir23°C
  • Berlin23°C

CÜBBELİ AHMET’TEN ‘İMAMOĞLU FETVASI'NDA U DÖNÜŞÜ

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, yerel seçimler sürecinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği fetva hakkında geri adım attı.

Cübbeli Ahmet’ten ‘İmamoğlu fetvası'nda U dönüşü

25 Ağustos 2019 Pazar 10:46

O dönem dolaylı olarak İmamoğlu’ya oy vermenin haram olacağı iddiasını öne süren Cübbeli Ahmet, “O zaman yanlış yorumlamışım” ifadesini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın tarikatlar için, "Tarikat değil holding, başlarındakiler CEO, müritleri de müşteridir" sözleri üzerine başlayan tartışmalarla ilgili Haber Global’de Erdoğan Aktaş'ın moderatörlüğündeki “Eşit Ağırlık” programının canlı yayınında Saymaz’la karşı karşıya gelen Cübbeli Ahmet, "Binali Yıldırım'a ben kaybettirdim' diyen, kimi kazandırdığını söylemiş oluyor ve haram işliyor. İmamoğlu'na oy verenlere haramı, helali anlatsak ne yazar, anlatmasak ne yazar" sözlerine ilişkin soru üzerine geri adım attı.

T24’ün aktardığına göre Cübbeli Ahmet, Saymaz’ın sorusuna, "Nereden biliyorsam, o zaman yanlış yorumlamışım. İman, inanıp inanmamakla ilgilidir bir partiye oy verildi diye kafir olunmaz" karşılığını verdi.

Saymaz'ın "Vuslat Derneği nedense onun reklamının yapıldığı televizyon kanalına(Lalegül TV) 120 bin lira reklam parası ödüyor" sözleriyle ilgili de konuşan Ünlü, "Bize reklam verenin yaptığı yanlışlığının bize bir bağı olur mu? Ben Bunları Murat Ağırel'in Halk TV'deki programında anlattım. Bu program böyle devam etmez, ben müsaade isteyeyim. Şekerim fırladı. Murat Ağırel'in dosyalarını almış gelmiş, her hafta Halk TV'de konuşuyor bunları. Murat Ağırel'in papağanı bu" görüşünü savundu. 

“Ben kendimden mesulüm. Ben şeyh değilim. Tarikat lideri değilim, müritlerim yok” diyen Cübbeli Ahmet, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendim mürit olmaya uğraşıyorum. Ayaklar baş olmuş. Böyle bir zamandayız. Benim dinleyici ve izleyicilerim var. 12 yaşında cami kürsüsüne çıktım, 28 Şubat'a kadar. Hakkımda yasak kararı çıkınca çeşitli toplantılarda kürsüye çıktım. Benim bir cemaatim yok. Hiçbir din adamının konuşmadığı konularda konuşarak öne çıktık. Kitaplarım var, çıkardığım dergim var. Teliflerden gelen bir gelirim var. Babam zengindi, 28 Şubat’ta iflas etti. Benim şirketim de yok holdingim de yok.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.