16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara11°C
  • İzmir15°C
  • Berlin19°C

ÇONGAR'DAN ÇOK SERT GANDİ YAZISI

Taraf'ın tepe yöneticisi Yasemin Çongar, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerin dibine sokmuş...Bir "Zavallı Gandi" demiş ki yetmiş...

Çongar'dan çok sert Gandi yazısı

08 Şubat 2011 Salı 12:46

Taraf'ın tepe yöneticisi Yasemin Çongar, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerin dibine sokmuş...
Bir "Zavallı Gandi" demiş ki yetmiş...  İşte yazısından o bölümler:

Zavallı Gandi...

"Bir gazeteci bir siyasetçiyi beğenmeyebilir; onun tavır, üslup ve politikalarını zayıf, yanlış ya da zararlı bulabilir; o siyasetçiyi bunlardan ötürü eleştirebilir, kınayabilir, hatta bazen yerden yere vurabilir. Bütün bunlar, o gazetecinin söz konusu siyasetçiyi ciddiye aldığını gösterir. Keşke, Kemal Kılıçdaroğlu için bunları yapabilseydim...

(...)

Ama dün Hürriyetin manşetinde, Kılıçdaroğlu'nun "liberallere" yaptığı, "Yeni CHP'de size de yer var" çağrısını okurken, tebessüm etmekten başka bir şey gelmedi içimden.

Kılıçdaroğlu'nun dokuz aydır çizdiği "lider" profili, izlediği politikalar, söylediği ve söylemediği şeyler, bende kendisini "yanlış, eksik, yetersiz" diye eleştirme isteği bile bırakmamış, bunu fark ettim.

Bir gazeteci açısından "tuhaf bir durum bu... Bir liderin sizde "acıma" duygusu uyandırması, önermenin, eleştirmenin, öfkelenmenin yolunu kapatıyor çünkü. Geriye sadece tebessüm etmek kalıyor ve ben bu tebessümden utanıyorum."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.