29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara17°C
  • İzmir23°C
  • Berlin17°C

CÖMERT: ALİ AKEL OLAYI BENİ ÜZDÜ

Yeni Şafak’taki genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılan Cömert: Kötü bir olay yaşamadım. Oradaki hikâyem bitmişti

Cömert: Ali Akel olayı beni üzdü

18 Temmuz 2012 Çarşamba 09:48

Yeni Şafak gazetesindeki genel yayın yönetmenliği görevinden önceki gün istifa eden Yusuf Ziya Cömert konuyla ilgili Taraf ’a konuştu. Yeni Şafak’tan herhangi bir rahatsızlık verici olay sonucu ayrılmadığını belirten Cömert, şunları söyledi: “Özet olarak dünkü köşe yazımda kendi haleti ruhiyemi yansıttım. Onun ötesinde güzel ayrılmak istiyordum, güzel ayrıldım. Herhangi bir rahatsızlık verici olayla karşılaşmadım. Sadece oradaki hikâyemin bitme zamanının geldiğini düşündüm.”

“Ali Akel’in gönderilmesine taraftar olmazdım”

Cömert, dünkü Yeni Şafak’ta yer alan veda yazısında “Aklına esen, elini kaburgadan içeriye sokmak istiyor” ifadesiyle bahsettiği kişilerin kim olduğuna ilişkin ise “Onlar kendilerini bilirler” dedi.

Ali Akel’in yazılarına son verilmesiyle sonuçlanan sürecin ayrılma kararında etkili olmadığını söyleyen Cömert, sözlerine şöyle devam etti: “O zamanlar hastaydım. Ben gazetede olsaydım böyle bir şey belki olmazdı. Ali Akel’in de o zaman yaptığı işte çok yanlışları vardı. Ben yine de gönderilmesine taraftar olmazdım. Ama hastaydım çok fazla olaylara müdahale edecek durumda değildim. Ali Akel’in gönderilmesi ayrılma kararımı etkileyen bir faktör değil.”

Cömert, kendisinden sonra Yeni Şafak’ın genel yayın yönetmenliği görevini İbrahim Karagül’ün devralması hakkında ise “İbrahim Yeni Şafak’ın yetiştirdiği bir arkadaşımız. Ben doğru tercih diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.