08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara20°C
  • İzmir27°C
  • Berlin22°C

CNNTURK'E PREZERVATİF CEZASI

RTÜK, prezervatif reklamlarının ''Gençlerin ve çocukların ahlaki gelişimini zedelediği'' kararına vardı ve CNN Türk'e ceza verdi.

CNNTurk'e prezervatif cezası

19 Haziran 2009 Cuma 11:34

RTÜK'ün AKP kontenjanından seçilen altı üyesi, prezervatif reklamlarının ''Gençlerin ve çocukların ahlaki gelişimini zedelediği'' kararına vardı. RTÜK bu nedenle prezervatif reklamlarını, çocukların TV izlediği saatlerde yayınlayan CNN Türk'e ''Uyarı'' cezası verdi.

RTÜK toplantısında, bu reklamın çocukların TV izlediği saatlerde yayınlanmaması gerektiği vurgulandı ve yasada belirtilen ''Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmaması” ilkesinin ihlal edildiği öne sürüldü. Bu nedenle CNN Türk'e uyarı cezası verildi.

''CİNSELLİK GENÇLERE DE ANLATILMALI''

Karara, RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak karşı çıktı. Sevinç yazdığı muhalefet şerhinde şöyle dedi:

'' Çizgi film şeklinde komedi yoluyla bu ürün tanıtılırken, bu anlatımın özellikle izleyebilecek çocuklar üzerinde yanlış etki bırakmamasına azami dikkat edilmiştir. Prezervatifin başlı başına çağrıştırdığı cinsellik, Üst Kurul çoğunluğu tarafından çocuk ve gençlerden gizlenmesi gereken bir yetişkin ihtiyacı olarak algılandığından, bu cezanın verildiği düşüncesindeyim. Oysa cinselliğin bu yayındaki gibi yöntemlerle, çocuk ve gençlere anlatılması, günümüzde çağdaş eğitim sistemi tarafından kabul edilmektedir. Bu nedenlerle çoğunluk kararına katılmıyorum. ''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.