26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara27°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

CNN INTERNATİONAL’DAN KAŞIKÇI İDDİASI

Suudi yetkililerin, Cemal Kaşıkçı'nın “ölümünü yanlış giden bir sorgu sonucu” olduğunu kabul edecek bir rapor hazırladığı iddia edildi.

CNN International’dan Kaşıkçı iddiası

16 Ekim 2018 Salı 05:29

CNN International televizyonunun iki kaynağa dayandırdığı haberinde, Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul eden bir rapor açıklamaya hazırlandığı belirtildi.

Haberde, Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın sorgulama sırasında yanlış giden bir durum nedeniyle öldüğünü kabul edecek bir rapor hazırlıyor.

İddiaya göre, rapor hala hazırlanma aşamasında ve değişebilir.

Kaynaklara göre, raporda Kaşıkçı’nın sorgulanmasının gizli bir operasyon olduğu ve bazı kişilerin olaydan sorumlu tutulacağının yer alacağı belirtildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiğinden beri haber alınamayan kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti için iç soruşturma talimatı vermişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise, Cemal Kaşıkçı ile ilgili Twitter hesabında, “Suudi Arabistan vatandaşına ne olduğu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı ile yeni konuştum. Kral bana Türkiye ile yakın olarak çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanı'nı Kral ile görüşmesi için hemen gönderiyorum” demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.