18 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara24°C
  • İzmir23°C
  • Berlin10°C

ÇİN'DEN ABD'YE 'TEMEL ÇIKARLARA ZARAR VERME' ÇAĞRISI

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, "ABD’yi Tayvan ile resmi ve askeri iletişimini kesmeye, Tayvan'a silah satışını durdurmaya çağırıyoruz." dedi.

Çin'den ABD'ye 'temel çıkarlara zarar verme' çağrısı

08 Ekim 2018 Pazartesi 15:48

Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD’ye "Çin'in temel çıkarlarına zarar vermeyi bırakma ve Tayvan ile resmi ilişkileri kesme" çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanı Vang Yi, resmi ziyaret kapsamında Pekin'e gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Diaoyütai Devlet Konukevi’nde görüştü.

Görüşme öncesi basın mensuplarına yapılan açıklamada Vang, ABD ilişkilerinin kritik bir durumda olduğunu belirterek, Çin'in barışçıl tutumuna devam edeceğini söyledi.

Washington yönetiminin Çin'in kalkınma trendini doğru şekilde anlaması gerektiğini vurgulayan Vang, ABD tarafının Çin'e yönelik "yersiz eleştiride bulunmayı ve Çin'in temel çıkarlarına zarar veren hatalı davranışı" bırakması gerektiğini ifade etti.

ABD ile iyi ilişkiler geliştirmek konusunda kararlı olduklarını ve aynı zamanda Çin'in egemenlik, güvenlik ve gelişim odaklı çıkarlarını kararlılıkla koruyacaklarını kaydeden Vang, Çin ve ABD'nin kavga etmek yerine iş birliği yapması durumunda iki tarafın da kazanabileceğini dile getirdi. Vang, "İş birliği iki taraf için tek doğru seçenek." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.