28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara18°C
  • İzmir21°C
  • Berlin14°C

CİHAN HABER AJANSI TMSF'YE DEVREDİLDİ

Kayyım atanan 7 şirket TMSF'ye devredildi. TMSF'ye devredilen şirketler arasında Cihan Haber Ajansı da bulunuyor.

Cihan Haber Ajansı TMSF'ye devredildi

21 Kasım 2016 Pazartesi 22:26

Aralarında kapatılan Cihan Haber Ajansı’nın da bulunduğu 7 şirkette kayyumların görevlerine son verildi. kayyumların tüm yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesine karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı, nöbetçi hakimliğe yazı yazarak, KHK ile 7 şirkette atanan kayyumların görevlerine son verilmesini ve yetkilerinin TMSF’ye devredilmelerini talep etti.

Savcılığın talebinin karara bağlayan İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, Feza Gazetecilik A.Ş., Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş. ve Irmak Radyo Televizyon A.Ş.’ye ait tüm mal varlıklarının OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığı’na devredildiği, bu şirketler yönünden kayyumlara yüklenen yetki ve sorumlulukların sona erdiği açıklandı.

Kararda, “OHAL kapsamında çıkarılan ve 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan KHK uyarınca mevcut kayyumların tüm yetkilerinin TMSF’ye devredilmesine karar verildiği anlaşılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmişti” denildi.

Kararla birlikte, Cihan Medya Dağıtım A.Ş., Dünya Dağıtım A.Ş, Fia Prodüksiyon Radyo TV Reklam Org., İletişim Sanayi Tic. Ltd. Şti, Poyraz Matbaacılık A.Ş., Seyhan Matbaacılık A.Ş., Etiler Matbaacılık Yayıncılık A.Ş. ve Kule Matbaacılık Yayıncılık A.Ş. TMSF’ye devredildi.

Karara göre, devir işlemleri tamamlanana kadar mevcut kayyumlar görevlerine devam edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.