19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir21°C
  • Berlin13°C

CHP'DEN DİYARBAKIR BULUŞMASINA TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Diyarbakır'daki Barzani ve Perwer'li buluşmaya tepki gösterdi.

CHP'den Diyarbakır buluşmasına tepki

18 Kasım 2013 Pazartesi 15:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Diyarbakır'da Federal Kürdistan başkanı Mesut Barzani ve Şivan Perwer'li buluşmaya tepki göstererek, hükümetin Kürt meselesini bölgesel sorun haline getirdiğini savundu

Diyarbakır buluşmasına CHP'den tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, hafta sonunda gerçekleşen ziyareti "gösteri" olarak nitelendirdi. Loğoğlu, iktidarın Kürt sorununu iç meseleden bölgesel bir soruna çevirdiğini öne sürdü.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Faruk Loğoğlu, Başbakan'ın Barzani ile buluşmasının bir gösteriden ibaret olduğunu savundu.

Hükümetin Kürt sorununu çözemediğini ve Barzani'den medet umduğunu öne süren Loğoğlu, görüşmenin Diyarbakır'da gerçekleşmesini de eleştirdi, "Başbakan, Barzani'nin ayağına gitmiştir" dedi.

Başbakan'ın hem Öcalan'a hem de Kandil ve BDP'ye Kürt sorununda 'meydan sadece sizin değil' mesajı verdiğini de belirten Loğoğlu, Barzani'nin bölgesel Kürt lideri olarak tanımlandığını söyledi.

Loğoğlu, "Bu durumda Kürt meselesi Türkiye'nin iç meselesi olmaktan çıkmış bölgesel bir sorunun parçası haline gelmiştir" dedi, bunun da ileride bölgesel bir kalkışmaya neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.