30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

CHP'DEN BDP'YE 'KÖSTEBEK' İMASI

TBMM Genel Kurulunda son şiddet olaylarını görüşen milletvekilleri arasında kavga çıktı.

CHP'den BDP'ye 'Köstebek' iması

20 Ekim 2011 Perşembe 17:38

Meclis Genel Kurulu terörle ilgili Genel Görüşme öncesi ön görüşme için saat 14.00’te toplandı. Ak Parti, CHP, MHP ve BDP’nin verdiği genel görüşme önergelerinin birleştirilerek görüşülmesi kabul edildi. Ancak CHP ve MHP kapalı oturum yapılmasına karşı çıktı. Bu arada CHP sıralarından “Köstebek nerede” sesleri yükseldi.

32512

Genel görüşmenin ön görüşmesinin kapalı yapılmasına karşı çıkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görüşmelerin açık yapılmasını istedi. Oturumun açık yapılmasını talep eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “Eğer burada konuşulanlar özel temsilci aracılığıyla Oslo’dan Kandil’e ulaştırılacaksa bunu milletimiz de duysun” dedi.

32513

SAKIK, İNCE’NİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Arada da tartışmalar devam etti. CHP ve BDP’liler arasında karşılıklı ağız dalaşı yaşandı. BDP’li Sırrı Sakık, “Otur yerine burayı şov yerine dönüştürmeyin” diyerek ayağa kalkıp CHP ve MHP’li vekillere tepki gösterdi. CHP’li Ahmet Toptaş da ayağa kalkarak, BDP sıralarına doğru hareket etti. Ancak yanındaki milletvekili arkadaşları tarafından engellendi.

32514

BDP'li Sakık, tartıştığı CHP’li milletvekillerini dışarı çağırdı, CHP'li İnce’nin üzerine yürüdü. Ancak tartışmanın kavgaya dönüşmemesini Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk engelledi. Daha sonra salonda ''Sus lan'', ''Terbiyesiz'' ve ''Şerefsiz'' sesleri duyuldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.