21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin14°C

CHP VE MHP KILIÇ'I KONUŞTURMADI

Suat Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Köşk'e çıkmayan CHP'lilerin film izlemeye gittiğini söylemesi tartışma çıkardı.

CHP ve MHP Kılıç'ı konuşturmadı

10 Kasım 2009 Salı 20:26

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, demokratik açılımla ilgili konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Köşk'e çıkmayan CHP'lilerin film izlemeye gittiğini söylemesi tartışma çıkardı.

Videoyu izlemek için tıklayınAk Parti adına Suat Kılıç, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada CHP'nin 10 Kasım için eleştirler yaptığını bu konunun neden bugün tartışıldığını söylerken 29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen resepsiyon yerine filme gittiklerini söyledi. Kılıç, "Millet bu filmi biliyor" dedi ve "Başka zaman o filme gidemezmiydiniz." dedi.

Suat Kılıç, MHP'li Volkan Vural'ın 12 Kasım'ın seçilmesinin nedenini Apo'nun yakalandığı gün olması olarak gösterilmesini kendilerinin bilmediğini kendi MHP'nin bunu daha iyi takip ettiğini gördüklerini söyledi.

Suat Kılıç, demokratik açılımla ilgili hükümetin muhalefetle tek tek görüştünü. ama muhalefet partilerinin görüşmekten kaçtığını bazılarının da kamerasız görüşmediğini anlatarak 2002 yılı öncesi yapılan kapalı oturumların hala gizli kaldığını buralarda neler konuşulduğunu niye açıklamadıklarını sordu. Bu sözlerden sonra MHP sıraları ayağa kalkarak kürsüyü sardı. Meclis Başkanı görüşmeye ara verdi..

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.