30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara24°C
  • İzmir27°C
  • Berlin27°C

CHP PROTOKOLE ONAY VERMEYECEK

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanacak ptotokolün Meclis'e gelmesi durumunda oy vermeyeceklerini açıkladı.

CHP protokole onay vermeyecek

02 Eylül 2009 Çarşamba 19:58

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanacak protokolle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Pertisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuyu değerlendiren Baykal, Karabağ işgali sona ermeden protokolün Meclis'e gelmesi durumunda destek vermelerinin söz kıonusu olmayacağını belirtti.

Baykal, "Protokolün Meclis'e gelmesi bir lütuf değil. Protokole göre Türkiye taahhütlerde bulunuyor ancak Ermenistan Karabağ'dan çekileceğini dair taahhütlerde bulunumuyor" dedi.

CHP lideri, Başbakan'ın 'Azerbaycan'da Ermenistan işgali sona ermeden sınır kapısının açılamayacağı' yönünde taahhütlerde bulunduğunu hatırlatarak 'bunlar ne olacak?' diye sordu.

CHP lideri, protokolün Meclis'e gelmesi durumunda AKP'nin sandalye çoğunluğu nedeniyle bunun geçebileceğini ancak kendilerini oy vermeyeceğini söyledi.

Kürt açılımı ve DTP'nin Diyarbakır mitingi üzerine de konuşan Baykal, "Kürt açılımı, Diyarbakır mitingiyle farklı bir noktaya geldi. Artık açıkça ayrışma noktasına gelinmiştir ancak AKP bunun farkında değil" şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.